Rasta Pasta

Rasta Pasta is een unieke kruidenmix met een warme, complexe basis van citroentijm, knoflook en paprikapoeder. De pittige blend vindt z'n oorsprong in de Caraïbische keuken en tilt alle pastagerechten tot een hoger niveau. Favoriet van jong en oud!
Dit eenvoudig gerecht kan met verschillende groenten worden gemaakt. Geniet ervan als bij- of hoofdgerecht, gecombineerd met wit vlees, vis of brood. Kleurrijke perfectie!
Wat heb je nodig?

  • 500 g pasta
  • 300 g groenten in "rasta" kleuren (rood, geel groen) zoals paprika, courgette en lente-ui.
  • 1 klRasta Pasta
  • 2 kl neutrale olie
  • zout, peper, azijn en suiker naar smaak
  • Een handvol verse gehakte kruiden (peterselie, koriander of wat je in de winkel of tuin vindt)

Wat moet je doen?

Kook de pasta. Verhit de olie en doeRasta Pastaen groenten in een hete wokpan. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de wok. Kruid met peper, kruidenazijn en een snuifje zout. Roer alles goed door. Leg een plaatje van Bob Marley op en geniet!
Tips
Serveer ditRasta Pastagerecht ook eens als een koude pastasalade.
Voeg, indien gewenst, verse room toe voor een vollere versie.
Marineer vlees en vis metRasta Pastaof gebruik om sauzen op smaak

Happy Roots

Aardappeltjes uit de oven

Wat heb je nodig?

voor 4 personen

  • 600 gr aardappelen
  • Olijfolie
  • Happy Roots
  • Peper en zout


Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de aardappelen en snij ze in partjes.

Doe de partjes in een schaal en overgiet ze met olijfolie. Bestrooi ze metHappy Roots, peper en zout. Roer ze eens goed om.

Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak ze zo'n 40 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Roer ze halverwege eens om zodat ze lekker knapperig zijn!

Smakelijk!

Garam Masala

Chicken Tikka Masala

Wat heb je nodig?
Marinade


Chicken Tikka Masala

  • 600 gr kipfilet (in blokjes)
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui (fijn gesneden)
  • 1 rode paprika (gesneden in hapklare stukken)
  • 300 ml passata
  • 300 ml kokosmelk
  • 1 elGaram Masala
  • 2 el gemalen amandelen
  • 2 el verse koriander


Wat moet je doen?

Mix alle ingrediënten voor de marinade samen in een grote kom, voeg er de stukjes kip bij en roer alles goed door.

Laat de kip marineren voor 10 minuten (als je weinig tijd hebt) of 24 uur (als je meer tijd hebt, plaats de kom dan wel afgedekt in de frigo).


Doe de olijfolie, ui en paprika in een grote pan en laat het rustig bakken op een laag vuurtje voor 5 minuten.

Zet daarna de temperatuur wat hoger en voeg de kippenblokjes toe. Bak voor ongeveer 3 - 5 minuten.

Voeg er de passata en de kokosmelk bij en breng alles aan de kook.


Verlaag de temperatuur en laat alles nog even verder pruttelen voor 10 minuten. Voeg de resterende Garam Masala, gemalen amandel en verse koriander toe. Roer alles goed door.

Als de saus te dik is, voeg er nog wat kokosmelk bij.


Serveer met rijst of naanbrood.